lauantai 28. marraskuuta 2009

Siem Reap

Siem Reap on Kambodzan toiseksi suurin kaupunki Phnom Pehnin jälkeen. Kadut ovat äärettömän pölyisiä, hengityssuojat ovat käytössä ennemmin pölyn kuin sikaflunssan vuoksi.

Siem Reap vetää turisteja puoleensa läheisen Angkorin temppelialueen vuoksi. Ravintoloita ja avotoreja on jokaiseen lähtöön. Kaikkiaan Siem Reap on turistille helppo ja halpa kaupunki, kerjäläisiä tosin on paljon. Jotkut lapset ovat ottaneet tehokkaan lähestymistavan ja roikkuvat länkkärien käsissä ja jaloissa kiinni. Heistäkin tosin selviää päättäväisyydellä ohi.

Siem Reapissa on useita hyväntekeväisyysjärjestöjä ja kouluja, joissa opetataan paikallisille nuorille perinteisiä khmer-käsityötaitoja, ja täten mahdollistetaan työpaikkoja myös kaupunkien ulkopuolella. Yksi näistä kouluista on Artisans d'Angkor, jonka työpajoilla vierailimme. Pajat valmistavat käsityönä alusta loppuun uskomattoman kauniita puu- ja kiviveistoksia, silkkituotteita ja hopeakoruja.

1 kommentti:

  1. Vähän pölyiset kadut! Huomiota kiinnittää näin äitinä, että lapsilla ei ole suojaimia, mutta äidillä on?! Riitasta tosi hyvä kuva ronsujen kanssa.

    VastaaPoista