sunnuntai 11. lokakuuta 2009

Kiinan muuri

Keskimääräinen korkeus 8 m ja leveys 6 m, pituus 6300km. Rakentaminen kesti yhteensä noin 2000 vuotta, joten syystäkin muuri on Unescon maailmanperintökohdelistalla.

Teimme järjestetyn retken Pekingistä muurille. Tarkoitus oli kävellä muuria pitkin Simataihin ja sieltä lounaan jälkeen bussilla takaisin Pekingiin. Muistin koulusta, että muuri on niin leveä, että sillä pystyy ajamaan autolla. Kuulosti mukavalta patikoinnilta ja ilmakin oli loistava.

Todellisuus oli jokseenkin toinen. Paikoittain muuri oli autokaistan levyinen, mutta suurin osa 15 kilometrin patikoinnista tapahtui entisöimättömällä osalla muuria. Muuri kiemurteli ylös ja alas laaksossa, välillä jopa 70 asteen kulmassa. Portaat täynnä irtoaskelmia ja kiviä, joten jalansijan joutui valitsemaan todella tarkkaan. Loistava ilmakin oli muuttunut helteeksi.

15 kilometrin piina kesti 4 tuntia, jonka jälkeen lounas maistui taivaallisen hyvältä. Mainittakoon että muurille järjestetään myös helpompia reissuja, joilla kiivetaan ylös katsomaan maisemia ja tullaan alas. Siis jos pieni kuntoilu ei houkuta.

4 kommenttia:

  1. Aikamoinen elämys! Näkyy huhupuheiden mukaan avaruuteen?! Harmi, että oli pettymys.

    VastaaPoista
  2. Odotan kovasti uutisianne Vietnamista. Toivottavasti on mukavampi paikka kuin Kiina. Jotkut sanovat, että on kuin Thaimaa ennen turistirytinää. Lahdessa on pakkasöitä ja lupasivat jo räntää alkuviikosta. Tänään oli kaunis aurinkoinen ilma ja haravoin mummolan pihaa. Lehtiä on vielä puissa reilusti,joten sitä iloa riittää.

    VastaaPoista
  3. Historian havinaa...kun kuljitte entisöimättömällä muurilla..hyvät kengät taisivat olla taas tarpeeseen..olihan vesipullot matkassa.

    VastaaPoista
  4. Muuri ei varsinaisesti ollut pettymys, onhan se niin hieno jarkale. Matkaaminen oli rankkaa, mutta sen arvoista, en kylla ihan heti lahtisi samaan uudestaan. Ja kylla ne kunnon kengat on tarpeen!

    VastaaPoista