maanantai 12. lokakuuta 2009

Kunming



Pekingin jälkeen miljoonan asukkaan Kunming Etelä-Kiinassa tuntui kunnon hengähdystauolta. Matka sinne kesti junalla 2 päivää, jonka aikana saimme ilon todistaa kiinalaisten lastenkasvatustaktiikoita, niitä ei ole. Lapsilla ei myOskään käytetä vaippoja (joka itseasiassa on ihan järkevää, kun ajattelee millainen jätevuori niistä syntyisi), eikä tiedetty itkeäkO vai nauraa, kun yläpediltä alkoi valua pissaa seinää pitkin. Vanhemmat eivät kai ehtineet viedä lasta potalle tai sitten junan pedille pissaaminen on aivan yleistä.

Kunming oli mukava kaupunki, jossa yhdistyi vanha ja uusi rakennustyyli. Aika meni osittain lepäillessä, sillä jatkuva junassa ja bussissa matkaaminen alkaa käydä voimille. Valitsemamme hostelli tarjosi loistavan levähdyspaikan, kunnon travellergetto, josta osa asukkaista ei tainnut poistua kertaakaan päivän aikana.


2 kommenttia:

  1. Voi tätä kulttuurien eroa, ei voi muuta ku ihmetellä. Nyt olettekin jo Vietnamin puolella ja toivonkin nautinnollisia hetkiä siellä. Täällä talvi tekee tuloaan ja Milo nauttii takkatulen ääressä olostaan. Työ kutsuu mua.

    VastaaPoista
  2. Mielenkiintoisen näköinen kaupunki. Isoja lumpeita; näkyikö vettä ollenkaan. Onneksi ette saaneet pissasuihkuja niskaanne junassa.
    Verhot on vaihdettu, talvivarusteet haettu kellarista; talvi voi tulla. Lupasivat, mutta ei ole näkynyt...

    VastaaPoista