sunnuntai 11. lokakuuta 2009

Onneksi olkoon Kiina 60 v.

Kiinan kansantasavallan 60-vuotis syntymäpäivää juhlittiin 1. lokakuuta. Peking oli koko viikon täynnä kiinalaisia, jotka olivat saapuneet juhlistamaan kotimaataan pääkaupunkiin. Jos kaupungissa on jo 15 miljoona asukasta, voitte kuvitella tungokset, kun päälle lasketaan vielä kiinalaiset ja länsimaiset turistit.

Meidän länsimaisten kannalta aika oli jokseenkin huonoin mahdollinen. Hostelli ilmoitti, että turistien täytyy pysyä hostellin alueella kahden vuorokauden ajan kansallispäivän aikaan. Käytännössä ymmärsimme, että kaikki julkinen liikenne ja taksit ovat pois käytöstä, joten kävelymatkan päähän pystyi lähtemään. Taivaallisen rauhan aukion suuntaan ei ollut myöskään asiaa, sillä juhlallisuudet sijoittuivat sinne.

Roope yritti muiden länkkäreiden kanssa käydä katsomassa juhlaparaatia siinä onnistumatta, minä katselin sitä telkkarista. Enpä voi kuvitella, että Suomessa käytettäisiin yhtä paljon rahaa yhdenkään Itsenäisyyspäivän vuoksi.

2 kommenttia:

  1. Oli tosi ikävä kun satuitte juuri juhlien aikaan Kiinaan, mutta sitä saa sit taas muistella, että juu silloin oltiin Kiinassa.

    VastaaPoista