sunnuntai 11. lokakuuta 2009

Kungfu-Panda

Täytyihin sitä Kiinassa päästä katsomaan Panda-karhuja. Pekingin eläintarhassa hellyttävä kaveri kiipesi puuhun, oikein poseerasi yleisölle.

Muutoin tarha oli hivenen pettymys. Sudet juoksivat stressaantuneina ahtaissa kopeissa, yleisö taputti lasia, jotta eläimet olisivat katsoneet kameraan. Karhut kerjäsivät ruokaa sitä heitteleviltä ihmisiltä "Do not feed"-kyltin vieressä. Kiinalaiset kohahtivat iloisesti, kun karhu nappasi keksin palan suuhunsa kaaresta. Temppu on munkin mielestä hauska, kun Milo tekee sen, "villi eläimen" tekemänä se kauhustutti.

Tuntuu, että ihmisten suhde luontoon on etääntynyt. Ero Mongoliaan on valtava. Näimme Mongoliassa haukkoja, kotkia, korppikotkia, kameleita, hevosia, jakkeja, lehmiä, lampaita, vuohia, kettuja, sakaalin, maaoravia, peuroja omassa elinympäristössään, juoksemassa loputtomia aroja. Siellä luontoa hyödynnetään, mutta ei kahlita.

3 kommenttia:

  1. Kaunista ja ihana panda. Viimeisestä kuvasta tuli mieleen taannoinen DNA-mainos.

    VastaaPoista
  2. Kaikesta huolimatta noista pandoista mä olen kyllä kade! Meijän poijjat on kevennyskuurilla, taidettu heitellä liikaa keksejä kaaressa suuhun :). Itsellekkin olisi kyllä aiheellista :)!

    VastaaPoista
  3. Taidokkaita nuo Roopen valokuvat ja pandat ovat niin ihania että.

    VastaaPoista