sunnuntai 13. syyskuuta 2009

Moskovasta itään

Moskova ei tehnyt suurta vaikutusta, mutta olimmekin siella vain tiistaipaivan, ja niin iso kaupunki vaatisi useamman paivan ja paikallisen oppaan. Junalippujen lunastaminen kavi helposti, silla liput olimme etukateen varanneet VR:n kautta, muutoin olisi varmasti tullut ongelmia. Virastojen naiset eivat puhuneet englantia emmeka me venajaa, mutta lippujen vahvistuslapun kanssa selvisimme.

Katujen nimet ovat kirjoitettu kyrillisilla kirjaimilla, meidan karttaan kadut oli merkitty roomalaisilla. Jossain vaiheessa paivaa opimme jo auttavasti kaantamaan katujen nimet, mutta suosittelen hankkimaan kartan, joka esittaa kadut molemmilla kirjaimilla. Kremliin ja Punaiselle torille emme valitettavasti paasseet, alue oli aidattu jonkun kansallispaivan tapahtuman vuoksi, nain ainakin ymmarsimme.

Paallimmaisena Moskovasta jai mieleen tolkuttoman isot ja kalliit autot, uskomaton liikenne, (keskustan jopa 8-kaistaiset tiet eivat vetaneet millaan sita automaaraa), kauniit naiset, vahemman kauniit viiksekkaat naiset ja painijan nakoiset miehet.

Tiistai-iltana nousimme Trans-Mongoliajunaan, ja tana aamuna vihdoin saavuimme Ulan Batoriin. Taalla kello on 5 tuntia Suomen aikaa edella. Junamatkasta toisten, nyt taytyy lahtea etsimaan jotain murkinaa, nuudelit ovat alkaneet jo vahan kyllastyttaa!

7 kommenttia:

  1. Mäkin nyt skriivailen terveiseni tänne. Mähän olin sentään teidän ihan eka virallinen lukijakin! Ihan pakko huomauttaa...

    Meitsi koittaa kovasti pistää täällä osuuskuntaa pystyyn, jottei tarvis istua koulunpenkillä niin paljoa. Ens torstaina pitäis saada paperit lähetettyä rekisteröitäväksi, eikä meillä oo vielä nimeäkään. Ehdotuksia otetaan vastaan...

    Täällä myös taistellaan flunssaa vastaan, tullako kipeäksi vaiko ei, aikaa sairasteluun ei tietenkään ois. Eli kunnon vitamiinikuuri päällä kun tasan viikon päästä pitäis olla jo pikuhiljaa Pietarissa! Onneks mäkin saan vähän vaihdella maisemia niin ei käy niin paljoa kateeksi tuo teidän reissu...

    Hyvää alkanutta seikkailua teille!

    VastaaPoista
  2. Hello, hello! klo 16.58
    Tulimme juuri lenkiltä Milon kanssa, meidän lenkit senkuin pitenevät ajassa ja matkassa. Tänään olisi voitu ulkoilla pidempäänkin, mutta oli liian kuuma ja aurinko paistoi silmiin, noin puoli tuntia olimme ulkona 20 asteen kuumuudessa, hyvien ilmojen takia aina on liikkeellä joku suksilla /luistimilla, mutta hyvin on mennyt.Vanhus tosta Milosta on nyt jo tullut, pani nukkumaan ennen minua ja ukkia eilen lauantai-iltana ja aamulla herätin ulos.Kiitos viesteistänne, olemme Tarjan kanssa lähetelleet niitä edes takas toisillemme. Odotamme innolla lisää kuulumisia, nyt toivottavasti aterioitte ruhtinaallisesti ja pääsette suihkuun.

    VastaaPoista
  3. Hei! Kiitoksia viesteistä. On tosi mukavaa kuulla teistä ja, että matka on mennyt hyvin.
    Meea on oppinut kävelemään ja menee jo pitkiä matkoja. Tänään olimme leikkipuistossa, kun oli kaunis päivä.
    Aitta alkaa jo uhkaavasti valmistua. Teemun perhe on jo nukkunut siellä yhden yön.Sähköhommia ja kaiteita puuttuu.
    Täällä on kaikki hyvin. Terveisiä kaikilta ja onnistunutta oleskelua Mongoliassa. Pysykää terveinä!

    VastaaPoista
  4. Hei!

    Kiva kuulla, että junamatka meni hyvin!
    Oliko juna minkälainen varustetasoltaan? Saitteko nukuttua?
    Me oltiin pari yötä Syötteellä ja oli ihan kiva reissu. Ricokin tykkäsi älyttömästi, kun sai vapaana juoksennella metikössä.
    Nyt nukkumaan, että jaksaa aamulla töihin. Timpakin " loma" on nyt ohi!

    VastaaPoista
  5. Hyvältä kuulostaa! Ja ihmettelemistä varmaan riittää. Täällä kaikki ennallaan, kiirettä pitää. Pysykää terveinä! Nim. Kuumetta 38,8...

    VastaaPoista
  6. Moro!

    Halmeperälläkin pyyhkii hyvin.
    Sunnuntaina oltiin koko perheellä Haukiputaalla kun mulla oli ohjausnäyttö opiskeluissa, hienot arvostelut tuli:) Sampo ja isi sukuloivat ja ajelivat autolla sillä aikaa.
    Kotona sitten oltiin kaikki väsyneitä ja nukuttiin usean tunnin päikkärit.

    Täällä todellakin hienot syyssäät. Omenapuu on vielä hengissä.

    Maistelkaahan paikallisia herkkuja. Me seuraamme kartasta matkan kulkua.

    VastaaPoista
  7. Mukava kuulla etta siella menee hyvin, toivottavasti Eki ja Satu paranette pian, makin ajattelin kayda tutkimassa taalla apteekin valikoimia, jos loytyis vitamiineja, tuntuu etta on syonyt viimeisen viikon ajan pelkastaan nuudeleita ja leipaa.

    Hyva etta Milo viihtyy, mulla on ollut aika ikava sita, mutta silla on varmasti mukavat oltavat Lehtopaassa.

    Elli, ma itseasiassa nain yksi yo unta etta loysin taalta maasta ihan Ricon nakoisen pikkugriffonin, jonka laitoin taskuun ja otin mukaan :) Taalla on nahnyt paljon kulkukoiria, osa ihan pienia pentuja vasta, tekee pahaa joka kerta.

    Meea ehka juoksee jo kun tullaan takas :) Hyva etta aitta valmistuu! Sano Tarja Hiekkikseen terveisia!

    Ma unohdin Sanna laittaa pyykkipojat siihen omenapuuhun, etta oksat alkais kasvaa enemman sivulle kuin ylospain, googlaa netista joku kuva, helpottaa jatkossa jos oksat on hyvassa linjassa. Ja pusu kummipojalle!

    VastaaPoista