sunnuntai 27. syyskuuta 2009

Takaisin tien päälle

Viimeiset tunnit Ulan Batorissa. Maaseudulta paluun jälkeen vietettiin yksi yö Ganin guesthousessa, saatiin pyykit pestyä ja blogi päivitettyä.

Roopen synttäreitä "juhlittiin" käymällä paikallisella torilla (Black Market), joka on kuulemma Aasian suurin. Sieltä pystyi ostamaan mitä vaan, jopa kaiken tarvittavan jurtan rakentamiseen. Me tyydyttiin pienempiin hankintoihin. Ei kumpikaan erityisesti viihdytty torilla, ja Roopen taskulla kävi varas, ei onneksi ehtinyt viedä mitään ennenkuin Roope ehti hätiin. Paluumatkalla Roope meinasi jäädä taksin alle, täällä ei ole mitään logiikkaa autoilussa. Ei ehkä siis hauskin syntymäpäivä.

Onneksi poikettiin keskustassa loungebariin nauttimaan vähän drinksuja ja mieliala nousi. Oltiin varmasti paikan vanhimmat ja alipukeutuneimmat asiakkaat. Uskomatonta, että 100 kilometrin päässä kyseisestä supertrendikkäästä baarista, edellisenä aamuna teurastettiin vuohi. Itse viihdyin paremmin maalla, vaikka kyllä ne drinksut maistui!

Kaksi viimeistä yötä ollaan oltu Ganas guesthousessa (hyvin lähellä aikaisempaa paikkaa, eli sama epämääräinen ympäristö) dormissa 3 euroa/pää/yö. Vessat ja suihku sisällä, mikä plussaa. Ollaan jopa tarettu nukkua vaikka meillä on pelkät silkkipussit. Makuupusseja ei jaksettu roudata mukana eikä guesthousesta saatu peittoja. Taas sama vanha kikka eli samassa sängyssä nukkuminen ja jopas tarkenee.

Käytiin juuri syömässä reissun maittavin (ja kallein) ateria Juu Juu-ravintolassa. Todella siisti japanilainen paikka. Misokeittoa, salaattia, riisiä ja valtavat lautaset ohueksi leikattua lihaa, jonka tarjoilija paistoi pöydässämme. Koko lysti juomineen maksoi 10 euroa. Nam.

Nyt mahat täynnä lähdemme hakemaan rinkat guesthousen säilytyksestä ja juna-asemalle mars!

4 kommenttia:

  1. No olipas se synttäripäivä, sitä saakin ens vuonna jo haikeudella muistella. Onneksi Roopella oli refleksit kunnossa ja varas ei onnistunut yrityksessään ja varmaan jatkossakin saatte varautua varovaisuuteen liikenteessä.

    Itse vietin la -päivän Rokualla työporukan kanssa. Siellä sain kokeilla Taiji aamujumppaa.
    Siinä keskitytään kehoon/lihaksiin jne ulkona suoritetaan hitaat venytykset ja käsien ja jalkojen liikkeet. Olipas hauskaa, kokeilkaa paikanpäällä jos mahdollista.

    Täällä taas kaunis ilma ja Milo odottaa varmaan lenkille pääsyä.

    Hyvää matkaa Kiinan puolelle ja pitäkää meidät ajantasalla. Meillä täällä kaikki on hyvin.
    Terkkuja ja hyvänmatkan toivotuksia satelee lukemattomilta tutuilta, erityisesti ukilta.

    VastaaPoista
  2. Oottepas ehtineet paljon viikossa!

    Mun viikko Pietarissa meni myös oikein loistavasti, pääsin jopa tutustumaan tyypilliseen venäläiseen kotiin kun vierailtiin mun venäläissyntyisen luokkakaverin kotiseuduilla ja tutuilla Pushkinissa. Vähän oli erilaiset oltavat sielläkin mitä täällä Suomessa... 4 henkinen perhe mun opiskelijasolun huoneen kokosessa kämpässä, yheinen keittiö, vessa ja suihku koko talon asukkien kans ja siellähän asuu aikas monta perhettä.

    Ruoka oli hyvää ja kohtuuhintaista, sitä tuli syötyä paaaljon ja nyt on kurja palata opiskelijaruokailuun. Flunssa meinaa iskeä nyt oikein kunnolla päälle, pitää yrittää parannella se ennen seuraavaa reissua Ateenaan sitten parin viikon päästä!

    Roopelle myöhäiset synttärionnittelut ja molemmille hyvää reissun jatkoa edelleen! :)

    VastaaPoista
  3. Olipa teillä tuuria, ettei käynyt huonosti. Hyvä muistutus varkaista ja tosiaan autoilusäännöt eivät varmaankaan kovin hyvin hallussa; onko edes ajokorttia. Huh, kun tuli ihan huono olo ajatuksesta, miten olisi voinut käydä. Jalka paketissa olisi ollut huono jatkaa matkaa...saati muuta.
    Minä täällä töissä pakerran (7-21). Vielä olisi kolme tuntia. Nauttikaa te matkasta, mutta olkaa varovaisia. Hyvää matkaa Pekingiin!
    Terkkuja!

    VastaaPoista
  4. Roballe myöhästyneet synttäritoivottelut.Hienoa seurata reissuanne,ja että jaksatte kirjoittaa.
    Tuo puoli maailmaa on itselle niin vieras että ahmimalla noita edesottamuksianne seurailen.WAU.
    Kiinaan Beijingiin siis matkanne vie. Jos käytte Olympialaismaisemissa etenkin purjehdusseudulla, kertokaa mikä rannikon levätilanne on (erottaako vettä levän keskeltä? Aasiaa =) Satu

    VastaaPoista