torstai 24. syyskuuta 2009

Päivä 3: Jäätikön etsintää

Flaming Cliffs - Yolyn Am

Hyvin nukutun yön ja maittavan oman aamupalan jälkeen ajoimme hiekkakalliolle, jossa mukava vanha saapasmies myi meille fossiilikiven ja saimme kaupanpäälle vesikristallit lahjaksi.


Yolyn Amin kansallispuiston jylhät maisemat toivat mieleen Sormusten herran Mordorin. Neljän kilometrin matka venyi kahdeksan kilometrin marssiksi, eikä paljon puhuttua ympärivuotista jäätä siltikään löytynyt. Matkan aikana koettiin pikainen ripuli ja Roopen biologian tuntemus ("kato tota nurmikkoa" = rinteen havukasvillisuus, "kato tota vihreää jotakin" = levää veden alla), kaikkinensa opettavainen päivä.

Yöpaikka löytyi pienen etsimisen jälkeen paimentolaisperheen luota. Edelleen kieliongelmia, olisi ollut helpompi jos edes joku olisi ymmärtänyt englantia tai ottanut jotain kontaktia. Tuntui, että tungettelemme vieraiden ihmisten kotiin. Perhe antoi meille jurttansa käyttöömme ja teimme pedin lattialle. Lampaat ja vuohet ajettiin kotipihaan yöksi ja jurtan ympäröivät määintä, piereskely, kavioiden kopse, karitsan oksennusääni (?), pellin kolina ja koiran haukunta. Alkoi tuulla ja tuli vilu, siirryttiin lattian rajasta sängylle nukkumaan. Jossain vaiheessa yötä tutkin otsalampun valossa lattialla olevaa hiirenloukkua. Loukku oli tyhjä, mutta sen vierestä vilahti hiirentapainen. Tuntui edelleen paremmalta idealta nukkua sängyllä, vaikka olikin vähän ahdasta, pysyi lämpimämpänäkin.


RUOKA: Lounaaksi spicy-hot nuudeleita autossa. Illalla nuudeli-lihakeitto.
YOPYMINEN: 10000T
AJETUT KILOMETRIT: 176 km
SUIHKU: Ei.

3 kommenttia:

  1. Karua on todella. Ei näy jäätä todellakaan. Taisi olla fleecellä käyttöä.

    VastaaPoista
  2. Säikähdin kuvaa joka oli oppaastanne autossa, että nyt siinä suoritetaan jo ekaa remppaa, mutta hän taisikin olla ruuan laitossa. Ja Roopesta taidokas kuva...vaikka ekas ajattelin,että nyt siinä vedetään iltasauhut.

    VastaaPoista
  3. Ei ole Roope alkanut vielakaan polttaa, hampaidenpesu siina on kyseessa. Ei olis uskonut etta illalla pystyy oleen ulkona t-paidassa ja aamulla ihan jarkyttavan kylma. UB:ssa oli satanut lunta montakymmenta senttia meidan poissaollessa, taalla on siis oikeasti kylma, vaikka paivisin onkin lammminta.
    Ja kylla toi on joku osa moottoria mika Beijingilla on kadessa, normaali autonrassaus menossa.

    VastaaPoista