perjantai 25. syyskuuta 2009

Paluupäivä päätetty

Guesthousen isäntä Gan kertoi meille, että mongolialaisille tärkeintä matkanteossa ei ole minne lähtee vaan milloin lähtee. Hyviä päiviä ovat maanantai, keskiviikko, perjantai ja sunnuntaina. Huonoja päiviä ovat tiistai ja lauantai, torstaikaan ei ole kannattava, mutta ei myöskään mahdoton. Näiden neuvojen vuoksi siirsimme suunnitellun Gobireissun alkamaan keskiviikkona tiistain sijaan. Matkaa voinee pitää onnistuneena, vaikkei se aivan helppo ja mutkaton ollutkaan. Aion jatkossakin käyttää tätä mongolialaista ajettelua matkustaessa.

Tänään kävimme ostamassa junaliput huomiselle (sunnuntai). Lähdemme 16.30 paikallista aikaa puksuttelemaan Zamyn-Uudiin, joka on Mongolian rajakaupunki Kiinan rajalla. Olemme perillä maanantaiaamuna. Sieltä taksilla rajan yli ja matka jatkuu bussilla Pekingiin, jossa olemme varmaan tiistaiaamuna.

Tänään ostimme myös lennot takaisin Suomeen, kun löysin netistä kohtuuhintaiset. Välilasku tosin Saksassa ja koko matkan kesto reilut 16 tuntia, mutta eiköhän me selvitä. Lähtö Bangkokista siis 18. joulukuuta (perjantai). Kiire tulee paikkoja kiertäessä, täytyy yrittää etukäteen suunnitella Kaakkois-Aasian kiertämistä siten, että spontaaneille päähänpistoillekin on mahdollisuus.

3 kommenttia:

  1. Voi vitsi! Hienoja kuvia, tulee kova matkakuume.

    VastaaPoista
  2. Kiva tietää paluupäivä. Voi käydä ruikkaamassa vapaapäiviä siihen. Teillä on kyllä vielä paljon enemmän kokemuksia siinä vaiheessa. Hauskaa on ollut lukea tähänkin asti matkastanne: on niinkuin olisi mukana reissussa. Työkaverit kyselevät matkastanne myös. Sairaalan porukathan ovat kovia matkustelemaan. Mukavaa matkaa Kiinan puolelle.
    Terkkuja kaikilta teille!

    VastaaPoista
  3. Mä oon myös rekrytoinut ainakin äitin lukijakuntaanne :).

    VastaaPoista