perjantai 25. syyskuuta 2009

Päivä 9: Farewell

Karakorum - Ulan Bator

Aamupalan jälkeen lähdimme ratsatuslenkille Beijingin ohjaamana. Roopella oli aluksi vaikeuksia saada oma ratsunsa menemään toivottuun suuntaan. Vaihdoimme välillä hevosia ja matka jatkui. Takaisin tullessa perheet nylkivät vuohta, jonka olivat juuri teurastaneet. Lounaaksi saimme tuoretta lihaa ensin toisen perheen luona, jonka jälkeen siirryimme viereiseen jurttaan, jossa sama toistui.

Aamulla lypsettiin taas tammat, varsa vietiin emonsa luo ja annettiin juoda hetki, jonka jälkeen irrotettiin ja naiset lypsivät hevosen. Varsa täytyi pitää lähellä tammaa, jotta maitoa erittyi. Perheillä oli kaikkiaan noin 20 varsaa.

Veimme jokaiseen yöpaikkaan tuliaisina tupakkaa, suklaata ja lapsille tikkareita. Viimeisestä paikasta saimme 80-luvun mongolian rahoja ja vastineeksi annoimme euroja kolikkoina. Perheen naiset halusivat myös särky- ja ripulilääkkeitä, joita annoimme (Burana ja Rennie).

Paikasta oli haikea lähteä, mutta toisaalta oli jo kiva päästä takaisin kaupunkiin. Matkasta jäi positiivinen olo, näimme palan todellista Mongoliaa.

RUOKA: Lounaaksi vuohenlihaa nuudeleiden kanssa, vuohenlihaa riisin kanssa.
AJETUT KILOMETRIT: 101 km
SUIHKU: Ei.

4 kommenttia:

  1. Yllättävän modernisti naiset pukeutuneet.
    Suloinen lapsi,nättiä heppoja ja ystävällisen näköisiä ihmisiä.
    Ja avaruutta riittää!

    VastaaPoista
  2. Aikamoinen reissu kyllä! Voi kuinka tylsää arkea täällä vietetäänkään, samaa vanhaa! Ei teitä mikään erota tommosen kokemuksen jälkeen. Mä voin alottaa hääjärjestelyt täällä päässä ;).

    VastaaPoista
  3. Avoimia ihmisia olivat ja huumorintaju kohdallaan. Valilla tuli semmoisia pienia mitahan se tuolla tarkoittaa hetkia, mut huumorilla niista hyvin selviaa.

    VastaaPoista
  4. Uskomattomia kuvia, aivan kuin tekisitte uutta maantiedon kirjaa ja siihen nuo upeat kuvat.
    Vierailunne näiden kahden perheen parissa oli varmaan yksi matkanne tähänastisista kohteista yliveto, Roopen onnistui viittoilla oppaallenne viisaasti.

    VastaaPoista