torstai 24. syyskuuta 2009

Päivä 4: Aavikkotuuli

Yolyn Am - Kongoryn Els

Yön aikana oli noussut melkoinen mylläkkä ja kuskimmekin vaikutti normaalia viluisemmalta. Ulkona oli hyytävä viima, joka sai ulkoilmaan karaistuneet eläimetkin painautumaan tiiviisti yhteen. Tuulta uhmaten jatkoimme matkaa 100 km pitkille, 12 km leveille ja 300 m korkeille hiekkadyyneille.

Dyyneillä luvassa oli kamelilla ratsastusta. kova tuulen takia ratsastus lykkääntyi iltapäivään jolloin tuuli tyyntyi. Yöpymispaikan omistajanainen lähti meille oppaaksi kamelilla taluttaen Roopen kamelia, Riitan saadessa ohjastaa omaa ratsuaan. Kamelilla ratsastaminen on miltei samanlaista hevosella ratsastamisen kassa. Suurimpana erona oli ainoastaan yksi ohjas joka lävisti kamelin sieraimen.

Hiekkadyyneillä tuuli vielä melkoisesti, mutta se ei haitannut meitä kiipeämästä ylemmäs dyyneille ja nauttimasta hienoista maisemista.

Yövyimme jälleen jurtassa ja tapasimme Andrean ja Billyn jenkeistä. Molemmat olivat kehitystyössä Kambodzassa ja saimme Billyn yhteystiedot. Otamme häneen yhteyttä kun saavumme kyseiseen maahan.

RUOKA: Purkkinuudeleita päivällä. Illalla nuudeli-lihakeitto.

YOPYMINEN: 10000T
AJETUT KILOMETRIT: 93 km
SUIHKU: Ei.

6 kommenttia:

  1. Ihanan karut maisemat!
    Kyllä teillä on siellä mahtavaa!
    Nuudelisopat taitaa jäädä kun pääsette takaisin koti-Suomeen ;)
    Onneksi ei aavikolla tullut hiekkamyrskyä.. Paljonkohan olis jurtta maksanut..tai painanut?

    Meillä kaunis ja lämmin syksy jatkuu. Sampo kasvaa kohisten, nauraa hekottelee jo kaikille ihmisille.

    VastaaPoista
  2. Komeat dyynit. Eikö pelottanut ratsastaa kamelilla? Hyvä kuva teistä. Ihana nähdä teidät noin iloisina ja hyväkuntoisina, vaikka ateriat ei nyt ihan gurmeeta ookkaan...
    Täällä kaikki ok. Kaunis syksyinen päivä ja lämmin. Viikonlopun töissä (jos muistatte, mitä se on!?). Odottelen jatkoja...

    VastaaPoista
  3. Eikös yhtään pelottanut ,että auto särkyy sinne aavikolle???

    VastaaPoista
  4. Kyllä olette sitkeitä, hymyilittekö oikeesti vai oliko tuuli ja hiekka tehnyt tehtävänsä!?!

    Tulin Milon kanssa hetki sit iltalenkiltä jonka sade keskeytti. Ja sit ruokin hänet ja voin kyllä sanoo että Milolla on taatusti ollut enempi vaihtelua ruualla kuin nuo nuudeliateriat.Pitää ihan mainostaa meidän aamupaloista tuoreet marjat. Milo pitää erityisesti niistä aamu-/väli-/iltapalalla ja tavastamme onkin kehittynyt eräänlainen leikki.Ja kun kerroitte huussijutuistanne niin mekin osaamme kakkia ulkona lenkillä ja kiinteää on; ei ripulointia; huom nyt tarkoitin kyllä Miloa, en itse kaki ulkona.

    Jäämmekin odottamaan lisää mukavaa!

    VastaaPoista
  5. I don't understand a word of what you are writing but I do enjoy the pictures!

    VastaaPoista
  6. Sanna: Kieltamatta nuudeleihin on vahan kyllastynyt. Eilen UB:hen palatessa kaytiin heti syomassa kiinteaa ruokaa.

    Tarja: Kamelikyyti oli tosi rauhallista ja pehmeaa, ei pelottanut. Mulla oli aluksi vaikeuksia tajuta miten kamelia ohjataan vaan yhdella ohjalla, mutta kun sen tajus niin oli helppoa.

    Jani: Meidan kuski oli tosi kokenut ja se rassas ja puhdisti autoa joka ilta ja valilla paivallakin. Kertaakaan ei jaaty pulaan auton takia, se meni ihan uskomattomia ylamakia ja rotkoja ylos ja alas. Ja Roopen mukaan tollasia uazeja voi korjata vasaralla eli ei pelottanut etta auto sarkyis.

    Mamma: Kylla siella oikeastikin hymyilytti.

    Marilleke: Sorry, we are lazy to write in english, cause it takes so much time to write it even in finnish. But nice to hear you like the pictures!

    VastaaPoista